Bildarbete från olika skolor

4 november 2009

Jajamensan då var vi igång med projektet!

Detta är en blogg som i fyra veckor framåt kommer att fungera som ett extra verktyg för oss som arbetar med projektet :Tonårsfunderingar.

Nu har vi fyra spännande veckor framför oss när vi skall arbeta med Projektet: Tonårsfunderingar. Vi kommer att arbeta i grupper, men även individuellt. Idag började vi med att alla skapade mail-adresser och en blogg som vi skall använda när vi redovisar och läser varandras arbeten. Genom att dela erfarenheter lär vi oss mer än om vi behåller allt för oss själva, vi lär oss av varandra tillsammans.

Den första uppgiften är: Välj ut en händelse eller en känsla från boken "Tagg i hjärtat" och beskriv den i din blogg. Skriv också dina egna tankar runt det du valt att beskriva.
Detta skall vara klart på fredag eftermiddag denna vecka!

Ni skall dessutom kommentera minst tre av era klasskamraters bloggar, ta de tre som ligger efter dig i klasslistan.Du kommer också att få en kommentar av din lärare i svenska.

Hur du skall tänka när du kommenterar får du veta på Torsdag, då skall vi också dela in oss i grupper, bestämma kriterier för vårt arbete, göra en övning i "Bild" som förbereder oss på animationen samt diskutera vilka sökord som är lämpliga att använda när vi forskar om vårt ämne som vi valt.